Afdelingen

Klantenservice

De Klantenservice is de afdeling waar je de klant voor eeuwig kunt veroveren. Maar je kunt hem ook voor eeuwig tegen je in het harnas jagen. Zie daar het belang van deze bedrijfsfunctie. Het verschil tussen succes en falen is vaak klein, maar het bepaalt de kracht van de relatie.

 

Inkoop

Deze afdeling bepaalt met het verstandig uitgeven van geld een belangrijk deel van de winst. Het is wereldwijd zoeken naar de juiste producten en onderhandelen op het scherpst van de snede. Daar liggen de kansen voor margeverbetering. Het is zoeken, vinden, kopen en weer verkopen.

 

Sales

Onze afdeling Sales is het aanspreekpunt voor onze klanten. Daar worden de deals in de week gezet, er wordt stevig onderhandeld en uiteindelijk wordt de deal gesloten. Deze afdeling heeft omzetverantwoordelijkheid, maar ook grote mate van vrijheid en initiatief in benadering van de markt. Markt- en branchekennis zijn hier het fundament voor winstgevende deals en duurzame relaties.

 

IT

Bij MyMicro Group is meer nog dan bij andere bedrijven de IT een onmisbare schakel. De diverse webwinkels, de data-analyse, de logistieke power, het distributienetwerk, het is de ruggengraat van onze gehele operatie. Hier wordt de brug geslagen tussen mens & systeem.

 

Productmanagement

Deze afdeling smult van data. Alle informatie over de producten wordt hier verzameld en daarmee wordt de klant vervolgens in de watten gelegd.

 

HR

Dit is de afdeling die zich continu druk maakt over het welzijn van collega’s. Hebben ze de middelen die ze nodig hebben voor hun werk? Is hun kennis op peil voor een volgende stap in de organisatie? Hebben ze plezier in wat ze doen? Kan iedereen zijn ambitie kwijt? Zit iedereen opp de juiste plek? HR zorgt ervoor!

 

Operations

Je kunt heel veel zaken voorbereiden, mooie klanten binnenhalen, een goed product op voorraad hebben, fraais deals sluiten. Het is allemaal zinloos als operations niet zorgt dat de bestelling correct, op tijd en op de juiste plaats afgeleverd wordt. Een glimlach en een tevreden klant, dat is het resultaat voor operations.

 

Finance

Het hart van ieder bedrijf is de afdeling Finance. Door middel van accurate, tijdige en betrouwbare cijfers zorgen ze voor een scherp aangestuurde organisatie. Zodat het voor iedereen duidelijk is hoe gezond de cijfers en de organisatie zijn.

 

E-commerce

Deze afdeling houdt zich onder meer bezig met het beheren van complexe Performance Based advertentiecampagnes, het creëren van nieuwe verkoopconcepten, het organiseren van klantevenementen of het uitwerken van dat kersverse webshop design waardoor de conversie een boost krijgt. Het is ‘just another day at…’ de marketingafdeling.